22.11.2014 ob 15:00 Otroški "BOLŠJI" sejem

28.11.2014 ob 15:30 Otvoritev Srečne hiše

14.6.2014 ob 9:00 VIDOV SEJEM

13.6.2014 ob 20:30 VIDOV VEČER

9.5.2014 Večer prižiganja luči v temi

26.4.2014 Rokovnjaška tržnica

7.3.2014 Otvoritev razstave Gregorjevo - Domačija Rus

15.11.2013 ZELIŠČARSKA DELAVNICA

4.10.2013 - Glasbeni večer na Domačiji Rus

28.9.2013 - Dan občine Lukovica na tržnici v Šiški

27.9. 2013 delavnica "ZELIŠČA V VSAKDANJI RABI"

 

22.9.2013 - Konjeniški dan ŠKD Bregar

13. in 14.9.2013 - 20 let TD Gradišče in Gradiški tek

14.9.2013 - Jesenski futsal turnir

13.9.2013 - Rokovnjaška noč

9.9.2013 - Sprejem svetovnega prvaka

V ponedeljek, 9.9.2013 ob 19h, bo na osrednjem trgu v Lukovici sprejem za novega svetovnega prvaka v MX3 motokrosu! Klemen Gerčar si je ta naslov, ki je največji uspeh slovenskih motokrosistov do zdaj, pridirkal v nedeljo na Slovaškem, potem ko je bil v samem svetovnem vrhu že celo sezono. 
 
 
Ker smo na uspehe našega sokrajana zelo ponosni tudi Lukovčani, mu v ponedeljek zvečer pripravljamo slavnostni sprejem in želimo, da ga pride pozdravit čimveč ljudi. Lepo vabljeni!

4.-11.9.2013: Razstava "Kraji občine Lukovica na starih razglednicah"

Kje: Trg v središču Lukovice (Stari trg)
Kdaj: 04.09.2013 - 11.09.2013, vsak dan od 8:00 do 20:00
Avtorja razstave: Andreja Čokl, Zmago Tančič
Organizator: Turistična zveza občine Lukovica
 

Turistična zveza občine Lukovica (TZOL) vas vabi k ogledu razstave starih razglednic z motivi krajev občine Lukovica!

Barvna litografija Lukovice iz l. 1907 je ena najstarejših znanih razglednic Lukovice, original hrani Knjižnica Domžale.Razglednica, ki prinaša pozdrave iz Blagovice, je bila odposlana 23. avgusta 1903. Prikazane so še Novakova, Pavličeva in Cerarjeva gostilna ter prodajalna Vidali. Original hrani Knjižnica Domžale.

Med 4. in 11. septembrom si boste lahko na trgu v Lukovici vsak dan med 8. in 20. uro ogledali več kot 60 starih razglednic z motivi krajev iz cele občine. Največ je tistih s Trojan in iz Lukovice z Brdom, najdejo pa se tudi razglednice iz Krašnje, Blagovice, Šentvida, Rafolč, Zlatega polja in s Prevoj. Avtorja razstave, predsednica TZOL in etnologinja Andreja Čokl in zbiratelj Zmago Tančič, sta s pomočjo zasebnih zbirateljev, Knjižnice Domžale in Narodne in univerzitetne knjižnice iz Ljubljane v elektronski obliki zbrala 95 različnih razglednic iz Črnega grabna,  razstavljenih je 65 izbranih in povečanih razglednic. Najstarejši sta razglednici v spomin Jovanu Veselu-Koseskemu iz leta 1898 in Pozdrav iz Lukovice iz leta 1899, najmlajše so iz šestdesetih let 20. stoletja. Poleg stavbne dediščine, kulturne in naravne dediščine nam nekatere razglednice prikazujejo tudi družabno življenje, pričajo o razvoju turizma in cestnega prometa ter obstoju danes že pozabljenega rudnika antimona pri Trojanah. Tako boste lahko brez težav prepoznali katero od še obstoječih zgradb ali pa današnje stanje v vašem kraju primerjali s tistim iz prve polovice prejšnjega stoletja. Razstave na Starem trgu torej ne gre zamuditi, v primeru slabega vremena bodo razglednice razstavljene v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici!

Razstavljene razglednice so last Knjižnice Domžale, prof. dr. Ivana Turka in Narodne in univerzitetne knjižnice v Ljubljani. Za pomoč pri pripravi razstave se zahvaljujemo vsem naštetim in Občini Lukovica ter Čebelarski zvezi Slovenije. Hvala tudi vsem posameznikom, ki so pomagali pri postavitvi razstave: Marjan Križman, Matevž Kotnik in Marko Pristov. 

7.9.2013 - Moto dan (MK Rokovnjači)

MOTO DAN

Sobota, 7. september 2013

Gradiško jezero

Ob praznovanju 10. obletnice delovanja moto kluba Rokovnjači (sekcija motoristov AMD Lukovica), člani pripravljamo celodnevni dogodek povezan s tematiko delovanja moto kluba (preventiva, širjenje moto kulture, izmenjava izkušenj, druženje…). Prireditev se bo odvijala v soboto, 7. septembra, in je namenjena širši javnosti: voznikom motornih koles, mopedov, štirikolesnikov in tudi ostalim obiskovalcem, katerim želimo približati delovanje kluba. Že vseh deset let namreč intenzivno delujemo v smeri seznanjanja ljudi o moto kulturi, z namenom preseči negativne stereotipe o motoristih.

Dopoldan se bo na makadamskem parkirišču, pred poslovno stavbo Avto Kveder v Lukovici, odvijal spretnostni preizkus mopedistov in »lažjih« motornih koles. Popoldan pa se bo dogajanje preselilo ob Gradiško jezero. Pripravljamo zanimive moto igre z nagradami, stojnice z raznovrstno lokalno ponudbo, panoramsko vožnjo do Trojan s pogostitvijo … Večerni del je namenjen predstavitvi delovanja moto kluba in druženju ob živi glasbi več glasbenih skupin. Za zaključek smo prihranili rdeči program in ognjemet.

Vabi MK Rokovnjači!

7.9.2013 - Dan odprtih vrat sadovnjaka na Brdu

V sadovnjaku Kmetijskega inštituta Slovenije na Brdu pri Lukovici v soboto, 7. septembra 2013, že trinajsto leto zapored organizirajo dan odprtih vrat.

Uvodoma boste lahko prisluhnili predavanju biologa Janeza Gregorija z naslovom ''Ptice v sadovnjaku''. Sledili bodo strokovno vodeni ogledi po sadovnjaku, obisk sadjarske tržnice ter razstava in degustacija zgodnjih sort jabolk in hrušk. Za vse ljubitelje sadjarstva bodo vrata na široko odprta med 10in 17uro. Večje skupine prosimo, da se predhodno najavijo. Lepo vabljeni!

Kmetijski inštitut Slovenije,Oddelek za sadjarstvo, vinogradništvo in vinarstvo 
(01) 28 05 138, (01) 72 36 733, 031 537 449

Delaven september za TZOL

DELAVEN SEPTEMBER ZA TURISTIČNO ZVEZO OBČINE LUKOVICA

Pred Turistično zvezo občine Lukovica (TZOL) je zelo aktiven mesec. Začeli ga bomo z razstavo razglednic, ki bo del prireditev ob občinskem prazniku. Med 4. in 11. septembrom si boste tako lahko na trgu v Lukovici ogledali več kot 80 starih razglednic z motivi krajev iz cele občine. Največ je tistih s Trojan in iz Lukovice z Brdom, najdejo pa se tudi razglednice iz Krašnje, Blagovice, Šentvida, Rafolč, Zlatega polja in s Prevoj. Med najstarejšimi je barvna litografija Lukovice iz leta 1907. Originalne razglednice so last Knjižnice Domžale, Narodne in univerzitetne knjižnice ter zasebnih zbirateljev, TZOL pa jih je od njih pridobila v elektronski obliki in jih bo razstavila v nekoliko povečanem formatu. Tako boste lahko brez težav prepoznali katero od še obstoječih zgradb ali pa današnje stanje v vašem kraju primerjali s tistim iz prve polovice prejšnjega stoletja. Razstave na Starem trgu torej ne gre zamuditi, v primeru slabega vremena bodo razglednice razstavljene v Kulturnem domu Janka Kersnika v Lukovici. TZOL se želi ob tem zahvaliti g. Zmagu Tančiču, ge. Urški Justin in Knjižnici Domžale, Narodni in univerzitetni knjižnici, g. Marjanu Križmanu in Občini Lukovica za uporabo trga.

Preostanek septembra bo namenjen pripravam na Dan občine Lukovica na stari tržnici v Šiški v Ljubljani. Letos septembra je namreč šišenska tržnica ponovno oživela, saj sta Ekološko društvo Porevit in Stara tržnica Šiška združila moči in pričela s projektom Eco Green Village Slovenia – Na vasi. Projekt želi zagotoviti zeleno oaza sredi mesta, spodbujati lokalno sonaravno pridelavo in predelavo hrane, ročne spretnosti, umetnost in obrt, obiskovalcem tržnice pa zagotoviti zdravo hrano in zabavo ob glasbi, predstavah in različnih delavnicah. K sodelovanju tako enkrat mesečno povabijo tudi posamezne občine in v soboto, 28. septembra, se bo v Šiški predstavila naša občina, organizacijo prireditve je v sodelovanju z Občino Lukovica prevzela TZOL. Obiskovalcem tržnice bodo svoje pridelke in izdelke ponudili uporabniki blagovne znamke Zakladi Črni graben, turistična društva in TZOL pa bodo predstavljali naravno in kulturno dediščino ter posebnosti naše občine. Pridružili se nam bodo tudi lokalni rokodelci in krašenjske preužitkarice, za dobro voljo pa bo poskrbela Godba Lukovica. Pridružite se nam tudi ostali prebivalci občine, da Ljubljančanom pokažemo, kdo smo in kaj vse imamo!

Več informacij o obeh prireditvah in ostalih dejavnostih TZOL dobite na tel. št. 031 716 700, elektronskem naslovu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. in spletni strani www.turizem-lukovica.si.

/
template joomla by JoomSpirit